Asfaltare străzi

 Posted by on 3 noiembrie 2014  Informari  Add comments
Noi 032014
 
asfaltare-cu-lopata-600x396

În ultima ședință de consiliu local s-a aprobat cofinanțarea de 2.5% în valoare 460.000 lei pt asfaltarea a 11.3 Km de strazi.Un alt proiect de asfaltare a 15 KM de strazi,  a fost atribuit prin licitatie publica firmei Technocer in data de 23.10.2014.

Străzile care vor fi asfaltate în cele doua doua etape pot fi consultate in fisierele atasate.

11km 15km Harta asfaltare

 

Comenteaza din contul Facebook

  23 Responses to “Asfaltare străzi”

  1. Pe Str. Mures am observat ca Luni s-a bagat pietris cu pamant. Oare v-a incepe si asfaltarea? Oare se va face tot fara borduri?….sa speram ca de data asta se va lucra mai profesionist!

  2. Cred ca se duce tot proiectul. Ieri 4.11.2023 patronul Technocer a fost saltat. 

  3. Nu pot sa inteleg de ce strada Simfoniei intre Ion Creanga si Ferventia nu e prevazut sa se asfalteze, iar celelalte din spate si lateral se asfalteaza toate.Nu are nici o logica modul in care s-a propus asfaltarea , nu ai un drum complet asfaltat care sa te scoata inspre oras.

    • Iulian Toma

      Asfaltarea  strazii Simfoniei  este cuprinsa in doua surse de finantare :  sectiunea Ferventia - Ion Creanga   - din bugetul local pe 2015  iar , sectiunea  Ion Creanga - Mures   din  surse Guvernamentale  in Proiectul de asfaltare de 11,3 Km cu derulare pe 3 ani ( 2015 – 2017 ).

  4. Stiti cumva cand incep operatiunile de asfaltare a strazilor programate a fi asfaltate in 2015 ?

    • Cel mai probabil in 2016 :)

    • Iulian Toma

      Privitor la programele  cu finantare guvernamentala de asfaltare strazi , am solicitat informatii de la compartimentul Dezvoltare din cadrul primariei  dar,  domnul Nicolae Constantin, seful compartimentului  a refuzat  sa-mi dea aceste informatii  deoarece nu are aprobarea primarului. Din surse colaterale va pot spune ca  in Programul de asfaltare de 15  Km  nu s-a deschis inca finantarea  pe anul in curs  iar in programul de  11,3 Km nu s-a  finalizat procedura de  achizitie a constructorului. S-au prezentat 15  oferte dar nu s-a desemnat castigatorul.  Va mai dura aproximativ 2 luni pana la semnarea contractului in acest program. In masura  in care vom avea date certe  in aceste programe   le vom prezenta   cu maxima  acuratete pe acest site.

  5. Asfaltarea strazii H.C. Andersen se face in partea stanga cum mergi dinspre centru?

  6. Care este pretul pentru inchirierea unui spatiu la incubatorul de afaceri ? Am o firma de productie publicitara deschisa de aprox an de zile si dorim un spatiu adaptat capacitatii noastre de productie.  Mai vreau sa stiu cand se deschide bazinul olimpic de la poligon si daca terenul de langa bazin se poate inchiria pentru amenajarea unei cafenele ?  Chestia cu asfaltatul de strazi si montatul sau demontatul de borduri prin comuna este o chestiune de business politic si nu cred ca intereseaza pe nimeni.  

    • Ti se pare tie ca aici e birou de informatii ?  Ca interesul primeaza, esti o dovada vie. Te intereseaza afacerea ta si pui asfaltarea care  e prioritara probabil pentru cei care locuiesc acolo pe planul 2. Politica si puterea sunt curve si vor ramane asa pana ce locuitorii raman simplii spectatori. Mai e de lucru, vad ca pe facebook unde identitatea e reala sunt prea putine comentarii deci prea putini dornici sa si asume ce zic. In schimb aici unde comentariile sunt anonime e plin de pareri si opinii ! Asa nu evoluam !  O comuna de oameni culti condusi de interese politice si nu de gospodari.

  7. business politic si  nu intereseaza pe nimeni ? pfffff ia sa vezi cum ii intereseaza si pe unii si pe altii (alesi si alegatori ) , la anul pe vremea asta cand sunt alegeri !

  8. legat de asfaltări eu o vad asa:

    1. Cei 15 km au fost atribuiți dar nu se primesc banii - fara sa existe o explicație…așadar pauza.

    2. Cei 11 km nici nu au fost atribuiți, e o inepție sa ne gândim la execuție din moment ce si acolo unde au fost atribuiți e tot pauza.

    3. De banii alocați din bugetul local pentru modernizări, iar nu știm nimic…pauza iar.

    E trist ce se întâmpla…atâtea studii si nimic concret, doar Promisiuni…între timp ne rupem mașinile prin gropi, nu degeaba suntem o comuna bogata, va zic eu : recomandarea este sa va luați SUV'URI, ca pana inainte de noile alegeri nu o sa vedem nimic concret.

     

    • Iulian Toma

      Nu cred ca este cazul sa devenim atat de pesimisti. In localitatea asta se construieste detul de mult fata de multe alte localitati. Este adevarat , mai mult cu bani din fonduri europene. Ca sa revin la subiect  vreau sa fac precizarea ca programele de finantare cu bani  guvernamentali  ( mai precis  bani europeni prin gestionarea guvernului )  sant programe serioase  care se vor realiza  in mod cert . Au o singura hiba , datorita birocratiei exagerate  si procedurilor de finantare , durata de realizare este intotdeauna  prelungita.

      Odata ce se va deschide finantarea pe acest an la cele doua programe , Dunos si-a propus sa solicite si sa faca publica  lista strazilor ce urmeaza sa fie asfaltate  in acest an prin fiecare program in parte.

      In ceea ce priveste  modernizarile de strazi  din bugetul local, personal am solicitat lista  detaliata a strazilor  cu lungimi , costuri si termene de executie  pe fiecare in parte. Desi pana in prezent primarul a refuzat sa -mi comunice aceste informatii nu voi renunta pana nu le obtin, binenteles cu scopul de a le face publice.

      • Pesimismul este pe buna dreptate si are in principal ca sursa de inspiratie experientele anterioare, si la noi in comuna se vede foarte greu luminita de la capatul tunelului din pacate.

        Eu va multumesc pe aceasta cale pentru implicare domnule Toma, si pentru faptul ca mai primim noutati cu ajutorul dvs . Asteptam cu nerabdare noutati, si speram ca va fi de bine :) .

        Dreptatea e la mijloc ca de-obicei, in sensul ca intr-adevar fata de alte localitati se face mai mult, insa si casele si strazile noi aparute sunt in numar mult mai mare fata de alte localitati, rezultand si faptul banii de la buget din impozite sunt la fel: mult mai multi decat in alte comune. Considerand acest aspect eu personal cred ca  "destul de mult" nu e suficient pentru Dumbravita.

         

         

  9. dar chiar asa….cu fondurile de la bugetul local pentru modernizare străzi 2015 se va întâmpla ceva palpabil in 2015? Ori si astea așteaptă alegerile?

    parca ar fi AUR asfaltul asta, asa greu se îndura primăria. Eu ma predau, efectiv am ajuns la limita răbdărilor, si nu înțeleg cum ceva atât de banal cum ar fi o asfaltare, pentru care exista si fonduri, totuși sa nu se facă. Inafara de incompetenta la nivel înalt sau pentru ca nu sunt alegeri nu imi vine in minte alt motiv plauzibil.

    traim in Dumbravita, una din cele mai bogate comune ale tării si asta ne mananca toti nervii, timpul, mașinile si banii.  

    • Iulian Toma

      Raspunsurile  la intrebarile d-voastra se afla in  modul in care se constituie si se executa  bugetul  local. Din acest motiv eu am insistat foarte mult ca acest  buget sa fie dezbatut public si  aprobat numai dupa consultarea locuitorilor.

      Si acum sa lamurim cateva lucruri : Intr-un buget de 24 milioane lei  veniturile din impozitul pe  proprietati si autoturisme ale  persoanelor  fizice este de numai 1,2 milioane . Majoritatea veniturilor la buget sant datorate firmelor  si alocarilor de la bugetul central. In consecinta ,din impozitarea proprietatilor persoanelor  fizice  nu s-ar putea construi foarte mult intr-o localitate cum este Dumbravita. Norocul nostru esta ca in localitate functioneaza ( isi au sediul )  peste 600 de firme.

      Avand in vedere bugetul de 24 milioane lei , intr-adevar , s-ar putea construi mult mai mult  daca ar fi gestionat corect si transparent. Din pacate , si in trecut , si in prezent  , peste un sfert din acest buget  se fura sau se cheltuie nejustificat  cu bunuri si servicii,  in loc sa se construiasca infrastructura necesara  in localitate. Aici este nevoie de  ajutorul si implicarea locuitorilor pentru a determina administratia sa  gestioneze banii publici  in interesul intregii comunitati, in mod transparent  si cu maxima eficienta.

      Daca vor fi mai multe voci care cer acest lucru  e posibil sa se si realizeze.

       

  10. Eu cred ca trebuie sa iesim in strada, in fata primariei, a prefecturii de ce nu chiar in fata guvernului pentru a protesta si pentru a se asfalta. In tara aceasta s-a demonstrat in 89 ca doar revolutiile rezolva probleme….

    • Nu toata lumea gandeste la fel…………sunt si unii care stau in spatele unor garduri inalte cu mentalitatea,mie mi-e bine si in rest nu ma intereseaza de nimic.Binenteles acest aspect este ca si si cum ar servi o prajitura intr-un WC.O solutie poate fi, ca in fiecare zona sa se constituie consilii reprezentative din oameni care doresc sa-si  faca viata mai frumoasa in zona lor si  care ar avea mai usor un cuvant de spus administratiei locale.Unde-i unul …………………..

      • Sau, eventual, consilierii locali sa fie "repartizati" pe zone si sa intre in contact direct cu oamenii, sau daca nu direct, macar online. Sunt curios daca exista momentan si un alt mod de comunicare cetatean - primarie (consilier, primar, etc.) decat audienta? Cred ca suntem multi cei care nu avem timp sa trecem pe la primarie pentru a ne exprima nemultumirile sau doleantele. Dar o intalnire planificata din timp, pe cate o zona din comuna, cred ca are avea succes. Din 4 in 4 ani e cam putin!

        Dl. Toma este activ in acest forum si este un bun exemplu in acest sens, dar ma tem ca e singurul. Ce fain ar fi ca nemultumirile sau remarcele noastre sa fie vazute/auzite de toti cei din primarie.

         

      • Iulian Toma

        Intalnirile consilierilor cu membrii comunitatii pe care o reprezinta sant prevazute in legea alesilor locali  si sant obligatorii. Problema este ca cetatenii nu prea stiu pe cine au ales sa-i reprezinte. Si eu am votat ani la rand si  am constatat ca nu ma reprezinta nimeni la nivel local. Atunci am decis sa ma implic si sa incerc sa-i fac si pe altii sa inteleaga  ca fara implicare   nu  va fi nimeni care sa le reprezinte interesele la nivel local.

        Eu  personal ( in calitate de consilier ) am incercat sa  intru in contact direct cu  membrii comunitatii si  va spun cu tot respectul ca nu am constatat un mare interes  din partea acestora. Interesul foarte mare este atunci cand se confrunta cu cate o problema  personala  sau de grup restrans  si cand  doresc sa se rezolve imediat. Dupa rezolvarea problemei  se reia starea de indiferenta. Ori nu aceasta este atitudinea civica  care sa asigure o dezvoltare corecta si de durata a localitatii.

        In ceea ce priveste repartizarea consilierilor  pe cartiere , problema  sta cu totul invers.  Consilierii alesi reprezinta  ( ar  trebui sa reprezinte  ) interesele celor care i-au votat. Daca doriti sa fiti reprezentati atunci trebuie sa va propuneti candidati si sa-i sustineti in campanie pentru a fi votati.  De ce credeti ca 90% dintre consilieri sant din Vatra veche . Simplu, pentru ca in Vatra veche  locuitorii sant mai organizati , isi propun candidati si merg la vot ca sa ii sustina. 

        Dunos incearca de un an de zile sa  organizeze in comunitate  Consilii Consultative de cartier, grupari civice care  sa participe la procesul decizional  la nivel local  si care sa  poata propune si sustine reprezentantii lor in  Consiliul local. Adica exact cum asteptati dumneavoastra  sa functioneze  administratia locala ( o reprezentare uniforma si echitabila a tuturor cartierelor comunitatii. Daca exista interes , acest lucru se poate realiza  foarte usor. Dunos e pregatit sa asigure logistica necesara.

      • @Iulian Toma:

        Spuneati ca sunt obligatorii intalnirile dintre consilieri si membrii comunitatii. Dar banuiesc ca nu a avut loc vreo astfel de intalnire. Si totusi cum s-ar organiza astfel de intalniri? Cum se "da sfoara in tara"? Fluturasi in posta, din vorba in vorba?

        Ati spus ca ati incercat sa intrati in contact cu membrii comunitatii, dar nu prea este interes decat cand sunt probleme. Nu imi dau seama in ce sens interesul a fost scazut, nu s-a adunat lumea la intalniri, ati propus niste proiecte care sa implice si participarea cetatenilor, iar acestia s-au eschivat?

        Legat de procentul de 90% din consilieri proveniti din vatra veche, locatarii sunt mai vechi in comuna, se cunosc mai bine unii pe altii. Pe de alta parte, poate cei din zonele noi sunt cu alte tipuri de job-uri, posibil cu timp mai puntin pentru altceva… Ideea e, dupa cum spuneti, sa ne cunoastem consilierii, sa nu votam doar partidele! Si aici avem optiunile: consilieri actuali si propuneri de candidati noi. Dar cum ajungem sa cunoastem consilierii actuali? Fara o transparenta in Primarie, fara aceste intalniri obligatorii, fara a cunoaste activitatea lor, proiecte votate, promisiuni onorate/neonorate…

        Tare as vrea e ca Primaria sa aiba o platforma online oficiala de comunicare cu cetatenii. Citirea unui astfel de forum sa fie obligatorie pentru toti consilierii. Sa avem posibilitatea deschiderii unor discutii, si urmarirea interesului consilierilor in gestionarea problemelor ridicate.

        Exemplul dvs si al Dunos ar trebui extins la intreaga Primarie! Atat legat de participarea consilierilor pe forum cat si de publicarea stenogramelor sedintelor, monitorizarea (darea de seama) a proiectelor.

  11. Eu personal am convingerea ca toate aceste probleme sunt ari-cunoscute de catre toata lumea, primar/viceprimar/consilieri. Insa dupa cum zicea si Petre: daca nu iese lumea in strada nu se misca nimic.

    Tot "aparatul" se bazeaza pe lipsa de reactie a cetatenilor, si mai putin pe bunul simt. Pe buna dreptate as zice eu, dupa cum se vede le merge. Bunul simt e ceva ce nu se mai gaseste in Dumbravita, asadar realitatea este ca toti preferam sa ne mancam prajitura in buda, sa ne reparam masinile, si sa injuram printre dinti :) .

    E trist ca nu avem nici o putere asupra stimabililor de la conducere, care lupta fiecare pentru propriul interes, uitand descrierea jobului. :(

  12. Iulian Toma

    Pentru Tudor,

    Raspunsurile  la majoritatea intrebarilor pe care le lansati se gasesc pe acest site. Daca urmariti de mai mult timp Dunos sigur  veti gasi aceste raspunsuri. Dar le voi relua pe scurt.

    Intalnirile  locuitorilor cu consilierii se pot face  la sediul partidelor  de care apartin, in alte locuri publice sau direct in teren ( la coltul strazii ). Eu personal am avut intalniri  cu grupuri de cetateni  la caminul cultural , la mine acasa sau in teren ( Zona Cora, Zona Mures,  Eminescu , etc. ) Am folosit ca mod de convocare  scrisori informative, fluturasi  sau anuntul din poarta in poarta. La scrisori si fluturasi  raspunsul a fost de 2-3 %  iar la convocarile din poarta in poarta   cam 5-6%. La asta ma refeream cand am afirmat ca interesul este scazut.

    Am considerat atunci  ca poate cauza consta in repulsia dumbravitenilor fata de politicieni si asa am ajuns la infiintarea asociatiei DUNOS. Si fata de aceasta asociatie a fost o reticenta foarte mare  la inceput dar, urmarind obiectivele  pe care si le-a propus  ,in timp s-a ajuns ca  activitatea Dunos sa fie receptata  corect.

    Pentru a cunoaste candidatii  la functiile de consilieri si primar  aveti urmatoarele  posibilitati  : participarea la sedintele CL, activarea intr-un partid politic, activarea intr-o asociatie civila, implicarea in diverse proiecte locale. 

    Eu  va dau dreptate si sant constient de impedimentul major pe care il au  membrii cetatii  in cunosterea  celor implicati  in administrarea localitatii. Din acest motiv  am incercat prin site-ul Dunos  sa transmit cat mai multa informatie  de interes pentru locuitori . Stiu ca acest lucru nu este suficient  dar aici astept si din  partea cetatenilor sa vina in intampinarea  actiunilor noastre. Ramanand in continuare in fata calculatorului  nu vom schimba mare lucru.

    Am spus de mai multe ori : Primaria are  toate parghiile pentru a informa  in timp real locuitorii despre activitatea administrativa - monitorul local, televiziunea locala , doua site-uri, etc. Am solicitat in repetate randuri  inregistrarea video  sau  audio a sedintelor de consiliu, chiar s-a promis la ultima sedinta  ca se vor inregistra audio , dar ramane sa ne convinga  faptele  nu promisiunile mincinoase ale primarului .

    Sa ramanem optimisti … 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>